Stockholmmåndag, juni 11, 2018 - 16:00

Småföretagsbarometern 2018 släpps

Välkommen när Sparbankerna, Swedbank och Företagarna tillsammans presenterar årets Småföretagsbarometer under Järvaveckan.

Småföretagsbarometern är en konjunkturundersökning som redovisar hur Sveriges småföretag uppfattar det ekonomiska läget och deras förväntningar om den närmaste framtiden.

Sedan 1990 har småföretag skapat fyra av fem nya jobb och de är viktiga som motor i samhället och för att skapa arbetstillfällen. Hur det går för småföretagen är därför av stor betydelse för den svenska välfärden.

På ett seminarium under Järvaveckan presenterar Johan Kreicbergs, Swedbanks och sparbankernas företagarekonom, och Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg årets Småföretagsbarometer. Lyssna även på småföretagarna Emelie Smidt, Social Media Lab och Lena Törner, grundare av MacoMedia AB ser på sin situation gällande rekrytering, tillväxthinder och möjlighet att bidra till att utveckla fler arbetstillfällen. Riksdagspolitikerna Jennie Nilsson, ordförande Näringsutskottet (S) och Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L) ger sin syn på resultatet av undersökningen och svarar på småföretagarnas frågor.

Tid: Måndag 11 juni, klockan 16:00 - 17.00
Plats: Spånga IP, Solhems hagväg 2, Stockholm

Insläpp sker från 15:30.

Fakta

Småföretagsbarometern har genomförts sedan 1985 och är Sveriges största och äldsta undersökning om småföretagarnas uppfattning och förväntningar om konjunkturen. Undersökningen omfattar cirka 4 000 företag inom det privata näringslivet med 1-49 anställda. Storleken på urvalet och antalet respondenter gör att vi kan analysera utvecklingen både på bransch – och länsnivå. Intervjuerna har gjorts i samarbete med Novus.

Småföretagsbarometern publiceras en gång om året.

Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.

Lägg till i kalender