Ny vd i Sparbanken i Enköping

Nuvarande vd Göran Hedman avgår i april och efterträds av Magnus Bromark.

Efter 16 mycket framgångsrika år har nuvarande verkställande direktören för Sparbanken i Enköping, Göran Hedman, beslutat sig för att gå i pension. Göran kommer att avgå i samband med bankens årsstämma som är fastställd till den 23:e april 2018 och hans sista arbetsdag som vd blir således fredag den 20:e april.

Göran har lett Sparbanken med mycket stor framgång. Sedan 2002 har det egna kapitalet ökat till drygt 1 miljard kronor, affärsvolymen har växt mer än fyra gånger samtidigt som kreditförlusterna hållits nere på mycket låga nivåer. Banken har utvecklats till att vara marknadsledande i samtliga kommuner där banken är representerad, det vill säga Enköping, Håbo och Upplands-Bro. De kund- och medarbetarundersökningar som gjorts under åren pekar också på mycket stor nöjdhet för banken som bankpartner och som arbetsgivare.

Göran kommer att efterträdas av Magnus Bromark. Magnus har arbetat i banken under de 16 senaste åren. Under de första åren som kontorschef för bankens kontor i Kungsängen och sedan som chef för affärsutveckling, marknad och kommunikation. Magnus har lång bankerfarenhet och lämplig akademisk bakgrund. Magnus har tidigare varit verksam i Föreningsbanken och Swedbank under merparten av sitt yrkesliv. Magnus tillträder som verkställande direktör för banken i samband med Sparbanksstämman den 23 april.

Senast uppdaterad: 
2018-02-07