Ledig tjänst: IT Unit Manager till Sparbankernas Riksförbund

Har du erfarenhet från utvecklings-/ förändringsarbete och söker nya utmaningar där du får möjlighet att vara delaktig att bygga upp en helt ny funktion. Är du prestigelös, gillar att ta ansvar och driva arbetet framåt? Sparbankernas Riksförbund söker nu en IT Unit Manager.

Din vardag

I rollen som IT Unit Manager kommer du ansvara för IT och verksamhetsutvecklingen, där dina arbetsuppgifter bland annat innebär att du ansvarar för att samordna, kravställa samt arbeta efter den riktning som gemensamt har tagits fram med sparbankerna åt vilket håll de vill utvecklas. Sparbankerna samarbetar med Swedbank då det gäller it-utveckling vilket innebär att du kommer ha en viktig roll genom att gå in och kravställa samt samordna för att tjänsterna ska vara anpassade efter sparbankernas behov. Som IT Unit Manager arbetar du också med långsiktiga strategifrågor gällande förändringsarbetet för IT i ren produktutveckling men också regelverksanpassad IT- utveckling. Rollen innebär ett personalansvar.

Vidare behöver du förstå vilka tekniska och verksamhetsmässiga behov det finns inom Sparbankerna. Du kommer att vara en nyckelperson i utvecklingen så att Sparbankerna och deras kunder på ett effektiv sätt kan möta framtiden. Rollen kräver stort engagemang, god förståelse för verksamheten, löpande dialoger med Sparbankerna samt en pondus att driva arbetet framåt.

 

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete/förändringsarbete med fördel inom bank och finans. Du har en senior approach i ditt arbetssätt och är samarbetsinriktad samt van att skapa och bibehålla goda relationer. Tjänsten passar dig som är prestigelös, kommunikativ samt har god förmåga att lyssna vad verksamheten behöver, du är strukturerad och besitter god prioriteringsförmåga. Som IT Unit Manager har du förmågan att driva igenom förändringar som bidrar till ett förbättringsarbete i en organisation med högt tempo. Detta kompletterar du med flytande kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

 

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Sparbankernas Riksförbund med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristin Mörth, kristin.morth@wiseit.se 

Urval sker löpande. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Skicka in din ansökan

 

Om Sparbankernas ​Riksförbund

Sparbankernas Riksförbund är en branschorganisation för 59 sparbanker runt om i landet. Sparbanker bedriver lokala banker med lokala styrelser. I en sparbank finns inget enskilt vinstintresse, utan vinsten stannar kvar inom det lokala verksamhetsområdet till nytta för kunderna, samhället och banken. Sparbanker delar ut delar av vinsten i bidrag till lokala föreningar eller till andra samhällsnyttiga ändamål i lokalsamhället. En sparbank kan sägas leva i symbios med lokalsamhället, vilket innebär att banken är navet i det samhälle den verkar. Detta skapar tur i sin tur starka incitament för att bidra till lokalsamhällets utveckling.

Senast uppdaterad: 
2019-09-02