Hälsinglands Sparbank söker Vd

Hälsinglands Sparbank är en lokal och fristående Sparbank med fullt sortiment av produkter och tjänster för både företags- och privatkunder. Vi har inga enskilda ägare som kräver vinster och vinstutdelningar, utan vår vinst stannar i bygden där vi på olika sätt ger tillbaka till samhället. Vi har sammanlagt 5 kontor i Hudiksvall, Delsbo, Iggesund, Järvsö och Lucksta och är ca 100 medarbetare. Förutom bankrådgivare och olika specialister har vi även en stor företagsavdelning, eget aktiemäklarhandlarbord, förmögenhetsförvaltning, en egen telefonbank samt egna familjejurister.

Vi erbjuder våra kunder både enkla och smarta digitala lösningar och personlig rådgivning. Att göra samhällsnytta är en del av bankens affärsidé och tillsammans med våra kunder kan vi göra skillnad i samhället och bidra till att vår bygd är en bra plats att bo, leva och verka i.

 

Vår nya VD ska leda oss in i framtiden. Utifrån vår affärsplan är ditt uppdrag att utveckla vår verksamhetsstyrning, driva affärsmässigheten och förena kraften i vårt varumärke och vår organisation. Ett viktigt mål att fortsätta fokusera på vår tillväxt och lönsamhet, samtidigt som du kan axla rollen som en modern, trygg och delegerande ledare. Vi har höga förväntningar på dig och din förmåga att samla och inspirera oss i den förändringsresa vi har framför oss. Du blir en ambassadör för vår bank och vårt varumärke, både på vår lokala marknad och inom sparbanksvärlden. Det är viktigt att du förstår värdet av att vi är en sparbank med kraft att vara en samhällsaktör som verkar för att stärka vår region. Detta ger oss mervärden i vår förmåga att behålla och generera nya kunder och säkerställa vår kompetensförsörjning.

Det kanske inte är nödvändigt att du kommer från bank- eller finansbranschen, men det är viktigt att du har gedigen erfarenhet av att leda en mångfacetterad verksamhet där det ställs höga krav på affärsmässighet och professionalitet. Du måste också vara van att agera i en regelverksstyrd organisation där du säkerställer kvaliteten i drift och affärer. Avgörande är ditt ledarskap. Vi söker en VD som är beslutsmässig, lyhörd och som har kapacitet att förädla vår kultur som en effektiv och anpassningsbar organisation med en stark gemenskap.

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av regionens mest anrika och stabila företag, då kan det här vara rätt jobb för dig.

Vill du veta mer? Kontakta Ulf Alexandersson, 070 – 260 50 00, på Ageniuz som vi samarbetar med i denna rekrytering. Ansök senast 15 december via annonsen på ageniuz.com under Lediga jobb.

 

Senast uppdaterad: 
2019-11-27