Försäkringsspecialist till Sparbanken i Karlshamn

Som medarbetare hos oss får du arbeta på en bank som skiljer sig från alla andra. Vi är en ”stor liten” bank. Vi har åtta kontor på sex orter men är en helhet tillsammans – en bank. Sparbanken i Karlshamn finns bara här i Karlshamns och Olofströms kommun. Det är också här på hemmaplan som alla beslut tas.

Hos oss är alla medarbetare lika värda och allas insats viktig. Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta Sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den byggd som vi lever och verkar i. All vinst som banken gör, stannar här. Som medarbetare i banken blir du väl omhändertagen och i din anställning finns trygga lösningar för dig och din familj både nu och för framtiden. En juste arbetsgivare som förstår att positiva resultat bygger på samsyn, gemenskap, framåtanda, hårt arbete och harmoni både på och utanför arbetsplatsen. En arbetsplats och en bank att vara stolt över.

Om tjänsten

Som försäkringsspecialist ansvarar du för att driva och utveckla tjänstepensionsaffären och du kommer även att vara vår specialist inom liv- och pension. Du ingår i avdelningen Private Banking och kommer att ha ett nära samarbete med både företagsrådgivare och private banking rådgivare. Du rapporterar till bankens chef för Private Banking. Du kommer att driva den strategiska processen kring tjänstepension och försäkringar och säkerställer att denna ligger i linje med affärsidé, vision, verksamhetsplan samt bankens mål på både kort och lång sikt. Som försäkringsspecialist är du även en del av kundteamet i företagsaffären med stort fokus på tillväxt inom tjänstepensionsaffären. Du kommer även följa med företag/private banking rådgivarna ut till kund som en av teamets specialistresurser. Den kvalificerade rådgivningen kommer i huvudsak att vara inriktad på företagskunder.  

Om dig

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/och eller livdiplom. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med tjänstepensioner och försäkringar. Dina kunskaper gällande tjänstepension är mycket goda och det är ett krav att du har Swedsec licens för rådgivare och försäkringsdistributionsrätt. Har du dessutom Insuresec är det meriterande. Du har en mycket god förmåga att utrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska. Körkort är ett krav. 

För att lyckas i rollen är du prestigelös och gillar att jobba på bred front med allt från strategiskt till operativt arbete. Du är med andra ord en lagspelare. Du är engagerad och idérik och drivs av att se resultat. Du planerar upp och driver ditt arbete på ett strukturerat och självständigt sätt. Att vara utåtriktad, social och lägga stor vikt vid att underhålla och bygga nya relationer faller sig naturligt för dig. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

På Sparbanken i Karlshamn drivs vi av tanken att alla våra kunder ska utvecklas och att regionen där vi verkar ska vara expansiv och attraktiv. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden: Nära – Bra - Nyttig. Tycker du också om det upplägget, kommer du att trivas väldigt bra hos oss. Tjänsten är på heltid och tillsvidare och tillsätts snarast, enligt överenskommelse.

Personligt brev och CV skickas till HR-chef, senast den 10 januari 2020.

Upplysningar kring tjänsten lämnas av: Chef Börsgruppen & Private Banking, Daniel Månsson 0454–304400. Facklig kontaktperson är Niklas Ek, 0454–304400, .

Våra grundläggande värderingar kommer från sparbanksrörelsen och den nytta och flit som sparsamhet tillför individ och samhälle.

Motivet för att bilda Sparbanker var framförallt att främja den enskilda människans sparande och att förmedla lån för att vidareutveckla bygden. Vår position som självständig Sparbank ger oss en unik möjlighet att vara en bank med lokalt engagemang och skapar långsiktighet i vår strävan att bedriva en bra bankverksamhet i vårt verksamhetsområde.

Vår Vision - Sparbanken i Karlshamn skall vara den ledande banken i verksamhetsområdet och den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun, kyrkliga samfälligheter och föreningar. 

Vår Affärsidé - Sparbanken i Karlshamn skall genom ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter erbjuda våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. 

Vi har funnits sedan 1829 - Sparbanken i Karlshamn grundades 1829. 1966 fusionerade Karlshamns Sparbank med Asarums och Mörrums Sparbank. 1998 köptes Föreningsbankens verksamhet i Karlshamn och Ringamåla. År 2019 firar Sparbanken i Karlshamn 190-års jubileum.

Senast uppdaterad: 
2020-01-07